Chill Out Waterfontein voor de warme zomerdagen

Chill Out Waterfontein voor de warme zomerdagen

De warme zomerdagen komen er weer aan en uw hond geniet natuurlijk mee van het heerlijke weer. Het kan zo zijn dat uw hond te lang in de zon ligt, of dat het gewoon te warm is. Daarvoor worden meerdere oplossingen bedacht, zoals onder andere een hondenzwembad of een koelhalsband.

Naast deze opties is er nu ook de Chill Out Waterfontein op de markt gekomen. Deze fontein is een simpel apparaat waar uw hond alleen maar met zijn poot op hoeft te staan, waardoor de watersproeier aangaat.

Uw hond zal dit speeltje snel begrijpen en kan heerlijk genieten van het verkoelende water. Het comfortabele apparaat kan direct op de klikverbinder van uw tuinslang gekoppeld worden of u zet er nog een instelbare drukregelaar (wordt meegeleverd) tussen (wordt bij hogere waterdruk en korte slangen zelfs aanbevolen). Zo stelt u de hoogte van de waterstraal optimaal in. Grootte ca. 25 x 22 x 8,5 cm.

 

Overige leuke speeltjes voor honden

Naast de koel fontein zijn er nog vele andere speeltjes waar uw hond plezier mee kan hebben. Zoals ik al eerder beschreef vinden honden het heerlijk om met het warme weer met water te spelen. Een hondenzwembad wordt dan ook wel vaak gewaardeerd.

Vooral honden met donkere vachten krijgen het snel warm in de zon, en willen graag iets hebben om in de schaduw te kunnen liggen. Door een zwembadje of een koel fontein te plaatsen in uw tuin zullen de honden gegarandeerd plezier beleven.

Honden kunnen hun warmte zowat alleen kwijt door te hijgen. Ook al zijn uw honden voorzien van genoeg koeling, zorg ervoor dat uw hond bij te warm weer een plek in de schaduw heeft en beschikt over voldoende vers drinkwater.

 

Help mijn hond is oververhit, wat moet ik doen?

Uw hond is oververhit geraakt en moet zo snel mogelijk worden afgekoeld. Dit gaat het best door een natte laken of handdoek over de hond heen te leggen, en deze steeds te doordrenken met nieuw koud water. Geef het dier tevens kleine slokjes water te drinken. Gooi niet zomaar een emmer koud water over de hond heen! Neem tevens contact op met uw dierenarts.

Let ook op: honden met zeer korte neuzen - zoals bijvoorbeeld Franse en Engelse Bulldogs, Mopshonden en Boxers - lopen significant meer risico op oververhittingsproblemen. Door hun specifieke lichaamsbouw zijn zij extra kwetsbaar met dit warme weer.

Stel: u komt een hond tegen in een afgesloten auto, en deze hond is duidelijk oververhit in deze auto. Probeer dan zo snel mogelijk de eigenaar te vinden. Als u de eigenaar niet kan vinden, bel dan gelijk de politie en de dierenambulance. Als dit nog steeds geen resultaat oplevert mag u de ruit van de auto inslaan. Nu denkt u waarschijnlijk: mag dit wel? Als het echt een kwestie van leven of dood is, mag u dit doen. Dit wordt in juridische termen aangeduid als ‘zaakwaarneming’: u treedt op in het belang van een ander.